Gondolatok az inozitolról 1. Rész

👉 Mi az inozitol?

🔹️Az inozitol egy természetes anyag, amely számos növényi 🫘 és állati eredetű 🥩 élelmiszerben megtalálható. Egyfajta szénhidrát, amely számos élelmiszerben, például gabonafélékben, gyümölcsökben 🍊🍋 és zöldségekben 🥬 található. Szükség esetén az emberi szervezet is előállíthatja. Az inozitol nem csak a várandós nők 🫄számára fontos, hanem szorongással járó állapotok, például kényszerbetegség (OCD) kezelésére is használják. Az inzulinszint szabályozását segíti, így fogyási célok esetén is hatékony lehet. Továbbá, inzulinrezisztencia és ahhoz kapcsolt állapotok során is jó szolgálattal bír beleértve a policisztás ovárium szindrómát (PCOS-t), endometriózist, miómát és pajzsmirigy alulműködést.
🔹️Az inozitolnak 2️⃣ fő formája van a táplálékkiegészítőkben, nevezetesen a Myo-inozitol (MYO) és a D-chiro-inozitol (DCI). A kettő kombinációját a fent említett egészségügyi ⚕️ problémák kezelésére használják.

✅️ A mio-inozitol vagy a D-chiro-inozitol kombinációja hatékony étrend-kiegészítőként működik a női termékenység 🤱 elősegítésében, az inzulinérzékenység helyreállításában a II. típusú cukorbetegségben és a szorongás csökkentésében. A legtöbb PCOS-ben szenvedő nőnél a természetes petefészek aktivitás és ezáltal a termékenység helyreállítására is alkalmazzák. Segít továbbá a policisztás pattanások tisztulásában, csökkenti a vér 🩸 inzulin szintjét és szabályozza a vérnyomást. 🩺
✅️ Szükséges továbbá a sejtmembránok integritásának fenntartásához, segíti a szénhidrátok és a zsírsavak anyagcseréjét, segít az idegjelek vezetésében, segíthet az idegsejtek kalcium koncentrációjának szabályozásában, és szükséges az inzulin optimális működéséhez.

✅️Tekintettel ezekre a funkciókra, az inozitol többek között ezekben a betegségekben segíthet:
🔸️Szorongás
🔸️Depresszió
🔸️Bipoláris zavar
🔸️Pánikbetegség
🔸️Kényszerbetegség
🔸️Bulimia
🔸️Zsírmáj
🔸️Cukorbetegség
🔸️Magas koleszterinszint
🔸️PCOS

Termékajánlók:
‼️ Kuponkód: pannamaria – 7,5%

https://nutribalance.hu/…/freyagena-balance-femme…/

https://nutribalance.hu/…/freyagena-balance-myo-inozitol/

https://nutribalance.hu/…/freyagena-bioaktiv-ir…/

https://nutribalance.hu/termek/ir-csomag/

A cikk forrása:
https://nutritionbylovneet.com/natural-sources-of-inositol/
A kép forrása: Pinterest

Tetszett a cikk? Köszönöm, ha megosztod! 🙂 Ha úgy érzed, elakadtál a gyógyulásban és tudok neked segíteni, telefonon tudunk időpontot egyeztetni! Polgár Annamária Dietetikus +36 30 289 2430 www.annamariapolgardiet.com